Hlavní obsah

Žena, jež hodila kočku do popelnice, musí zaplatit pokutu přes sedm tisíc

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Příběh Britky Mary Baleové, která proti sobě v srpnu obrátila téměř celou Velkou Británii, měl soudní dohru. Žena tehdy bezdůvodně hodila do popelnice přítulnou kočku Lolu, kterou si nejdřív hladila. Žena se poté musela potýkat s nenávistí okolí, a dokonce i s výhrůžkami smrtí. Ačkoli ženě za týrání zvířat hrozil i půlroční trest vězení, nakonec vyvázla pouze s pokutou v přepočtu necelých 7 500 korun.

Článek

Případ byl sledován v řadě médií po celém světě. Mary Baleová z anglického Coventry se na čas stala jednou z nejnenáviděnějších osob v celé zemi. Místo toho, aby po zveřejnění videozáznamu na internetu a vlně pohoršení nad svým nesmyslným činem projevila lítost, uvedla, že je to celé nafouknutá bublina a že to myslela jen z legrace [celá zpráva].

Majitelé čtyřleté kočky naštěstí druhý den ráno v popelnici uslyšeli Lolu mňoukat a z hromady odpadků ji vysvobodili. Pětačtyřicetiletá Baleová připustila, že kočce mohla způsobit zbytečné utrpení. Její právní zástupce David Murray uvedl: „I přes dlouhou dobu hledání důvodu, ona stále nedokáže své tehdejší chování vysvětlit, ale přeje si smět se opět omluvit majitelům Loly a vyjádřit lítost nad svým jednáním.“

Kočka Lola zřejmě po incidentu nemá žádné trvalé následky. Dokonce se opět kolem popelnice, kde byla 15 hodin uvězněna, dál s oblibou pohybuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám