„Bylo použito přibližně 110 tisíc vajec, která byla rozbita a odstředěna pomocí síta namísto toho, aby se přidávalo jedno po druhém. Takže jsme vyhověli hygienickým nárokům a zároveň neztráceli čas. Naším původním cílem však bylo vytvořit omeletu s hmotností šesti tun,“ uvedla Derya Pala z turecké asociace producentů vajec.

Dosavadní rekord držela omeleta jihoafrických kuchařů z roku 2009, která vážila 3,2 tuny. Překonat je prý nebylo vůbec jednoduché. Prvotní úmysl se šesti tunovou omeletou se nakonec nezdařil, jelikož by hrozilo její rychlé připálení. Rekord se však nakonec po dvou a půl hodinové práci přeci jen konal.

„Dosavadní rekord z Jižní Afriky byl překonán tureckou omeletou vážící 4,4 tuny, kterou máme právě před sebou a je připravena ke konzumaci. Gratuluji Turecku,“ uvedl představitel Guinnessovy knihy rekordů Carim Valerio krátce po oficiálním změření a zvážení omelety.