Hlavní obsah

Dítě se narodilo 10.10. 2010 v 10 hodin, 10 minut a 10 vteřin

– Sutton Coldfield
Novinky, Jakub Kynčl

Mělo to být šťastné datum pro narození, které by navždy připomínalo v jak numericky zajímavý den se dítě narodilo. Mnoho párů si naschvál připravilo porod císařským řezem právě na tento den. Mladá britská rodina však porod neočekávala ani omylem. Jejich dcerka se rozhodla přijít na svět již o osm týdnů dříve, než měla. Sestřičky zaznamenaly přesné datum narození na 10.10. 2010 v 10:10:10.

Článek

Pouhých 1,56 kilogramu vážila malá Niamh Bondová, která přišla na svět v neděli. Dvacetiletá novopečená matka Keelie Hearneová zvládla porod bez potíží a její dcerka by podle lékařů také měla být v pořádku. Zatím však musí zůstat v nemocnici, aby nabrala sílu. S rodiči ji pustí z nemocnice až v listopadu.

"Když jsem se podívala na hodiny a viděla tam v ten moment, že právě nastává ta výjimečná chvíle, byla jsem nadšená. Je to rozhodně datum, které si budeme navždy pamatovat a pro mě to je o to více speciální, že jde o mé první dítě. Je maličká a její maličké prstíky mě nepřestávají udivovat. Je nádherná," popsala matka porod a své nadšení z přírůstku do rodiny.

Voda jí praskla v práci

Čerstvá matka plánovala pracovat v restauraci jako číšnice až do 29. října a chtěla tak skončit až měsíc před porodem, aby ještě vydělala peníze. V sobotu večer se však plány rozplynuly, když jí během směny praskla voda a musela spěchat do nemocnice. Její přítel nakonec spal doma a přijel do nemocnice znovu až v ranních hodinách.

"Pamatuji si, jak jsem najednou cítila potřebu tlačit. Bylo to neuvěřitelné. Přítel dorazil jen deset minut předtím, než se objevila hlavička. Vše se seběhlo neuvěřitelně rychle," dodala šťastná matka, jejíž 22letý partner se stále ještě učí na zedníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám