Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec ujel autem 400 kilometrů kvůli internetové lásce

Lisabon

Internet se stal běžnou součástí života většiny lidí a zvláště u mladších ročníků se prolíná i s životem milostným. Mnohé proto ani nepřekvapí, že čtrnáctiletý Portugalec Mario neváhal kvůli internetové lásce podniknout riskantní cestu autem a dokázal bez řidičského průkazu ujet čtyři sta kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Portugalské policie si mladého řidiče nevšimla. Objevili ho až podle mapy Lisabonu, kterou měl v pokoji. Ilustrační foto

Článek

Své milované totálně propadl chlapec na chatu, ale komunikace po síti mu přestala stačit. Matka by ho nikdy do čtyři sta kilometrů vzdáleného Lisabonu nepustila, tak jí ukradl klíče od auta a odjel tam sám.

„Z rodné vísky Nogueira na severu Portugalska do Seixalu na předměstí Lisabonu ujel čtyři sta kilometrů,“ potvrdil mluvčí portugalské policie deníku Diario de Noticias.

Maria vypátrali zcela náhodou, když objevili v jeho pokoji mapu Lisabonu se zakroužkovaným místem v předměstí Seixal a nápisem „Eu amo você, baby“ neboli „Miluju tě, baby“.

Policie pak chlapce vypátrala v domě dívky a odvezla ho zpět domů k matce. „Protože mu nebylo ani patnáct, je trestně bezúhonný. Na řidičák si musí počkat ještě další čtyři roky,“ uvedli portugalští muži zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám