Hlavní obsah

Soud zaplatil studentovi letenku za 190 tisíc, aby svědčil kvůli krádeži mobilu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Berlín

Letenku z Austrálie do Německa a zpět první třídou zaplatil německý soud dvacetiletému studentovi, aby svědčil v případu ukradeného mobilního telefonu. Soudce totiž trval na tom, že jeho přítomnost a svědectví je zcela zásadní. Letenka ze Sydney do Berlína stála sedm tisíc liber, tedy 196 tisíc korun. Výpověď studenta Patricka Beckera přitom trvala jen půl minuty.

Foto: Profimedia.cz

Luxusu první třídy v letadle si zdarma užíval dvacetiletý student, který vypovídal v případu svého odcizeného mobilu. Ilustrační foto

Článek

Becker z německého Meppenu poblíž Hanoveru letěl kvůli případu 16 tisíc kilometrů a nakonec před soudem mluvil pouhých 30 vteřin. Studentovi byl na jaře roku 2009 odcizen mobilní telefon iPhone, krádež nahlásil, odešel domů a o víc se nezajímal.

Letos odletěl na tříměsíční kurz angličtiny, kde jej kontaktoval berlínský okresní soud a sdělil mu, ať se dostaví k výslechu podezřelého.

„Řekl jsem té ženě v telefonu, že zřejmě budu muset letět první třídou, když je to tak narychlo. Odpověděla, že je to v pořádku, a ať přijedu. Před soudem jsem mluvil jen nějakých 30 sekund. Pak jsem dostal náhradu za letenku a vrátil se do Austrálie,“ uvedl Becker německému deníku Bild.

Zloději, který mobilní telefon ukradl, je 19 let a nemá žádné peníze, takže náklady na letenku nakonec půjdou z kapes německých daňových poplatníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám