Hlavní obsah

Ředitel školy šokoval žáky, když snědl obří tarantuli

Novinky, Dagmar Plecháčová
Orpington

Netradiční způsob, jak mediálně upozornit na projekt, v němž se shání finance na vybudování nového sportovního a divadelního centra na gymnáziu St Olave’s v anglickém Orpingtonu zvolil sám ředitel školy. Před zraky žáků v aule snědl velkou sušenou a opečenou tarantuli.

Foto: Profimedia.cz

Tarantule jsou v Kambodži vnímané jako delikatesa, ředitel anglického gymnázia si však rozhodně nepochutnal. Ilustrační foto

Článek

Pavouk pocházel z Kambodži, kde jsou právě tarantule považovány za delikatesu. Studenti byli podle slov ředitele Aydina Onaca akcí nadšeni. Tarantule však prý žádnou pochoutkou nebyla. Chutnala údajně dost slaně, trochu jako spálené kuře. Byla vysušená a v ústech křupala. Podobně jako suché krekry se dala jen velice těžko polknout.

„Když jsem otevřel nádobu a viděl, jak je ten pavouk velký, začal jsem být dost nervózní. Během chvíle, co jsem ho jedl, mi běželo hlavou, jak se potom co nejrychleji dostanu do šatny a jestli budu o přestávce vůbec ještě naživu,“ řekl Onac.

Některým rodičům se ředitelovo gesto nelíbilo

Tarantule byla dovezena společností specializující se na exotické potraviny. Podle Onaca jde deset procent ze zisků společnosti přímo na ochranu vzácných a ohrožených druhů rostlin a zvířat.

Nejmenovaný rodič jednoho z žáků však zdaleka nadšení studentů nesdílel a uvedl: „Je mi jasné, že tito pavouci jsou chováni v Kambodži a místními považováni za delikatesu, ale my nejsme v Kambodži, jsme v Orpingtonu a zde takové věci neděláme,“  a podobné názory zazněly i z úst dalších rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám