Hlavní obsah

Olga Lounová vyhrála celosvětovou soutěž v Lotyšsku

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvačka a herečka Olga Lounová vyhrála první místo na festivalu Amberstar v lotyšské Rize. Olga porazila 2500 soutěžících z celého světa.

Článek

Festival Amberstar 2010 se konal již podeváté na zámořské lodi plující mezi lotyšskou Rigou a švédským Stockholmem. Olga soutěžila v kategorii Original song s vlastní skladbou „K výškám“ a po náročném týdnu si vyzpívala první místo.

Festivalu se zúčastnilo ve všech kategoriích více než 2500 soutěžících. Hlavní cenou je účast na známém italském festivalu v San Remu a festivalu v Monaku.

"Soutěž byla opravdu náročná, ztížená podmínkami na lodi. Mám obrovskou radost z prvního místa. Mými konkurenty byli soutěžící z celého světa, proto mě překvapilo, že se mi podařilo vyhrát s vlastní českou písničkou," řekla Olga Lounová.

Na festivalu Olgu podporovala režisérka Mirjam Landa, která zasedla v porotě. "Olga byla neuvěřitelná, i přes silnou bouřku na lodi podala tak profesionální výkon, že by se někteří "slavíci“ mohli za ní schovat," řekla manželka muzikanta Dana Landy.

Vítězná písnička se objeví na albu Olgy Lounové, které vyjde v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám