Hlavní obsah

Lvi během cirkusového představení zaútočili na krotitele, diváci šíleli

Novinky, Dagmar Plecháčová
Lvov

Videozáznam, na kterém lvi napadli svého krotitele, se podařilo natočit americké rodině, která navštívila cirkus ve městě Lvov na západě Ukrajiny. Ta spolu s dalšími stovkami diváků s obavami sledovala drama odehrávající se mezi lvy a několika krotiteli, kteří se snažili pomoci svému kolegovi a rozzuřená zvířata od něj kovovými tyčemi odehnat.

Článek

Krotitel Olexij Pinko rozdráždil nejprve jednoho lva, když se jej pokoušel přimět k předvedení naučeného povelu, k útoku se však poté přidal i druhý lev, který se Pinkovi zakousl do paže.

Diváci, z nichž někteří byli pouhé tři metry od manéže, křičeli hrůzou a hromadně se snažili dostat ven ze šapitó. Provozovatelé vzali nakonec hadici s vodou, kterou po zvířatech vydatně stříkali.

Žena utíkala ven, manžel natáčel

„Popadla jsem svou dceru a snažila se utéct, protože jsem si myslela, že se ti lvi dostanou ven z manéže,“ uvedla Masha Shepherdová, zatímco její manžel Douglas incident zaznamenával na kameru.

Napadenému krotiteli se nakonec podařilo uniknout, i když bylo vidět, že kulhá a z levé paže mu teče krev. Později byl hospitalizován, přičemž jeho zdravotní stav je podle lékařů nyní stabilní.

Reklama

Výběr článků

Načítám