Hlavní obsah

Muž se prodával v dražbě, neuspěl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheshire

Zoufalé chvíle si žádají zoufalých činů, jedině tímto úslovím si lze vysvětlit to, co udělal 36letý grafický návrhář Tristam Rossin. Nezaměstnaný otec z hrabství Cheshire dal na aukční server eBay sám sebe s tím, že nabízí své grafické služby na dobu jednoho roku, 40 hodin týdně. Nestanovil přitom ani minimální částku, za kterou je ochotný se prodat.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby aukce prošla, pracoval by Brit zřejmě doslova za almužnu. Ilustrační foto

Článek

Byl nezaměstnaný dva měsíce a úspory se limitně blížily nule. V ten moment se rozhodl podniknout něco, čím by se mohl dostat aspoň k nějakým penězům, kterými by mohl rodinu uživit. Dříve jako návrhář bral v přepočtu zhruba 70 000 korun měsíčně, což je ve Velké Británii standardní plat. Nyní však přišla krize. Jak uvedl, sám nevěřil, že by se finální suma jeho dřívějšímu platu byť jen přiblížila.

"Mám ženu a tři děti, o které se musím starat. Je to pro mě opravdu vážná záležitost, nejde o žádný hoax," řekl muž, jehož inzerát byl serverem stažen jako nevhodný a porušující pravidla.

Rossin uvedl, že by pracoval celý rok za jakoukoliv částku, na které by aukce skončila. Může být však možná rád, že eBay jeho inzerát smazala. Dražba totiž byla ve chvíli stažení v přepočtu na 80 tisících korunách za tok a předpoklady pro závratný růst příliš neměla.

"Žádal jsem o nejrůznější zaměstnání po celé zemi, ale jsem tu proti stovkám žadatelů na každé místo. O každou práci se hodně bojuje a já jsem cítil, že musím udělat nějaký radikální krok. Bohužel nevyšel," dodal smutně Rossin.

Reklama

Výběr článků

Načítám