Hlavní obsah

Muž byl prohlášen za mrtvého, před hrobníkem nečekaně procitl

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

Jako smyšlená scéna z filmu vypadá příběh nejmenovaného Brita, o němž by se dalo říct, že vstal z mrtvých. Záchranáři v sanitce u něj již nezaznamenali žádné známky života, a proto jej prohlásili za mrtvého. Jelikož byly muži provedeny i lékařské kontroly, které úmrtí potvrdily, byl převezen do márnice. Pacient se však zázračně probudil těsně předtím, než skončil zasypaný v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Podle posádky sanitky byl muž mrtvý, později se však probudil před hrobníkem. Ilustrační foto

Článek

Stačilo procitnout o několik minut později a muž již mohl ležet v rakvi pod zemí, a zažít tak pravděpodobně jednu z nejhorších smrtí. Muž totiž začal přicházet k životu až u hrobníka, který chystal místo, kam „nebožtíka“ uloží na věčné časy.

Hrobník si však v jednu chvíli všiml, že se muži nepatrně hýbe hrudník. Poté zjistil, že dotyčný lehce dýchá. Muž se později dokonce zcela zotavil, informoval britský Daily Mail.

Událost je nyní vnímána především jako selhání členů místní záchranné služby, které zdaleka nepatří k ojedinělým. Například v roce 2008 bylo evidováno úmrtí pacienta, který trpěl silnými bolestmi na hrudi. Posádka sanitky ho nechala vyšlapat dvě patra schodů bez jakékoli pomoci. Muž takový nápor nepřežil.

Ze statistiky provedené v roce 2007 vyplývá, že v zemi každoročně dojde průměrně k 62 neobvyklým úmrtím. Z tohoto počtu se později zjistilo, že 34 se stalo vinou člověka, tedy většinou lékařského personálu a 23 jich způsobilo selhání přístroje či zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám