Hlavní obsah

Nejstarší dvojčata světa prozradila tajemství dlouhého života

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Úctyhodného jubilea se dožily sestry Raymonde a Lucienne Watteladeovy, které ve čtvrtek oslavily 98. narozeniny. Vitální Francouzsky, které již byly oficiálně uznané Guinnessovou knihou rekordů jako nejstarší dvojčata světa, uvedly, že klíčem k jejich dlouhověkosti je především neutuchající radost ze života, smích a pravidelné sportování.

Článek

Obě ženy narozené 23. září 1912 byly ve třicátých letech členkami francouzského gymnastického týmu a tančily valčík v pařížském kasinu.

Dvojice, která je stále v perfektní kondici, posledních pět let bydlí společně v jednom domě. Obě rády čtou z tarotových karet a občas si dopřejí oblíbené likéry či whisky.

Foto: Profimedia.cz

Raymonde a Lucienne Watteladeovy na 98 let rozhodně nevypadají.

Jejich hromadná bilance v číslech je čtyři svatby, čtyři děti, sedm vnoučat a třináct pravnoučat. Raymonde pracovala na úřadě pro jadernou energii a Lucienne byla žena v domácnosti.

Foto: Profimedia.cz

Pyšné držitelky rekordu v Guinnessově knize.

„Ničeho nelitujeme. Žijeme přítomností, je zbytečné přemýšlet o minulosti nebo o budoucnosti. Cítíme se stále na dvacet,“ řekla Lucienne, která je o deset minut mladší, než její sestra. Klíčem ke spokojenému životu je však podle nich především hodně smíchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám