Hlavní obsah

Důchodce šel vyvenčit psa, jeho dům mezitím obsadila cizí rodina

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barking

Nezvanou návštěvu našel ve svém domě v anglickém Barkingu důchodce George Pope po návratu z procházky se psem a návštěvy přátel. Nejen že se do domu nemohl dostat, ale nakonec tam ještě nalezl úplně cizí rodinu, která se do jeho obydlí mezitím nastěhovala a stačila i vyměnit zámky. O události informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Penzista šel na procházku se psem a zdržel se u přátel. Mezitím se v jeho domě usídlila cizí rodina.

Článek

Dvaasedmdesátiletý Pope vzal minulý čtvrtek svého psa do nedalekého parku Parsloes. Procházka se však trochu prodloužila kvůli artritidě, kterou muž trpí. K chůzi musí používat hůl a chodí pomalu. Popeovi se zároveň udělalo během vycházky nevolno a rozhodl se zavítat ke svým přátelům a pobýt do doby, než mu bude o něco lépe.

Když se penzista v sobotu ráno vrátil ke svému domovu, zjistil, že jsou vyměněné zámky. Pope však na cestě potkal muže, který měl namířeno do jeho domu, a řekl mu, že je jeho majitelem. Muž však nekompromisně odvětil: „Toto je náš majetek a my zde zůstaneme i v případě, že se obrátíte na soud.“

Rodina se stala obětí podvodu

„Udělalo se mi zle, od té doby se klepu, mám záchvaty paniky. Je to strašné,“ přiznal důchodce, který okamžitě začal volat úřadům a policii. Tam se však dozvěděl, že rodinu není možné vystěhovat, jelikož byla obětí podvodu. Noví obyvatelé domu pocházející z Litvy naletěli falešnému realitnímu makléři, kterému zaplatili v přepočtu 90 tisíc korun za šestiměsíční pronájem Popeovy nemovitosti.

Když se v pondělí Pope, jenž mezitím musel spát u známých, vrátil do svého domu, našel všechny své věci naházené venku. Sousedé muži museli pomáhat posbírat jeho dokumenty, doklady, fotografie i oblečení a nyní se bojí vycházet z domu, aby se jim nestalo totéž. Důchodce již na podvodného makléře podal žalobu a případem se nyní zabývá policie.

Penzista se nakonec zpět do svého domu nastěhoval ve středu večer poté, co obydlí rodina opustila a zmizela beze stopy. Muž se však nyní bojí i zůstávat sám doma, jelikož vedlejší dům okupují squateři. „Celá ta zkušenost byla velmi traumatická,“ dodal Pope.

Reklama

Výběr článků

Načítám