Hlavní obsah

Nejstarší muž světa oslavil 114. narozeniny

Great Falls

Američan Walter Breuning oslavil v úterý 114. narozeniny, což ho činí pravděpodobně nejstarším mužem na světě. Na oslavě nemluvil o tajemství dlouhého života, ale vyzval všechny lidi, aby vůči sobě byli přátelští, napsala agentura AP.

Nejstarší muž planety slaví 114. narozeninyVideo: ČTK

 
Článek

"I přes všechnu tu nenávist, která ve světě, v tomto dobrém světě vládne, k sobě zkusme být přátelští," řekl Breuning pozvaným hostům v domově důchodců v montanském Great Falls. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že lidé si sice mohou užívat života, ale skutečné spokojenosti nejde dosáhnout bez náboženské víry.

Breuning se narodil 21. září 1896 v americkém státě Minnesota a v Montaně žije od roku 1918, kdy zde začal pracovat pro železniční společnost. Jeho manželka zemřela v roce 1957, žádné děti spolu neměli.

Za nejstaršího muže světa byl Breuning označen loni v červenci, kdy ve 113 letech zemřel předchozí nositel tohoto titulu Brit Henry Allingham. Demografická organizace GRG, která sleduje nejstarší žijící osoby, uvedla, že Breuning je zároveň čtvrtým nejstarším člověkem na světě.

Podle údajů GRG je nejstarší žijící osobou Francouzka Eugénie Blanchardová, která 114. narozeniny oslavila letos v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám