Hlavní obsah

Příběh ženy poleptané kyselinou, který dojal svět, je fikce

– Portland
Novinky, Dagmar Plecháčová

Případ osmadvacetileté Bethany Storrové, který před dvěma týdny obletěl svět, se ukázal být celý smyšlený. Žena tvrdila, že byla napadena neznámou útočnicí, která jí měla kyselinou poleptat obličej. Storrová nyní přiznala, že si vše způsobila sama. Důvod, proč si pohledná Američanka dobrovolně a svépomocí zohyzdila tvář, je však stále neznámý.

Článek

S Bethany Storrovou po uveřejnění incidentu v médiích soucítilo mnoho lidí. Všichni jí přitom drželi palce a doufali, že se pachatelku hrůzného činu podaří policistům co nejdříve dopadnout. Ve čtvrtek však žena všechny šokovala, když přiznala, že si popáleniny způsobila sama. Policie uvedla, že dosud nezná motiv jejího bizarního činu.

Ve zpovědi mladé ženy se však od začátku objevovala podezřelá místa, což se zpočátku přisuzovalo utrpěnému šoku. Další pochybnosti do případu postupně vnesli i bezdomovci z parku, kde se celá událost měla odehrát. Ti uvedli, že když žena upadla na zem a začala křičet, byla úplně sama a v jejím okolí se nikdo nenacházel.

Stovky hodin zbytečné policejní práce

„Každému tady je jasné, že její duševní stav je velice křehký. Nyní je navíc velmi rozrušená a kajícná. Její případ se řeší daleko více, než sama čekala. Šetření nám ale zabralo stovky hodin zbytečné práce,“ sdělila vyšetřovatelka Marla Schumanová, která vedla policejní pátrání po neznámé útočnici.

Sama Bethany přitom od začátku tvrdila, že když měla namířeno do kavárny, zastavila ji zhruba třicetiletá Afroameričanka se slovy: „Hej, krasavice, chceš se napít tohohle?“ a vychrstla jí do obličeje kyselinu. Údajná oběť ještě uvedla, že o zrak nepřišla jen díky slunečním brýlím, které měla na očích.

Bethany nechtěla vystoupit v show Oprah Winfreové

Postupně se však i na internetu začaly šířit zvěsti, že se jedná o podvod. Zároveň i policie začala odkrývat závažné nesrovnalosti v celé události. Storrová také odmítla vystoupit v populární talk show Oprah Winfreyové s odůvodněním, že rozhovor by se mohl ubírat jiným směrem, než by chtěla, proto se rozhodla spolu se svou rodinou v pořadu nevystoupit.

Důvod, proč si Bethany sama způsobila v obličeji popáleniny druhého stupně, policii nesdělila. Zatím není ani jasné, zda bude obviněna z trestného činu.

Celý případ je podobný příběhu Kanaďanky Ashley Kirilowové, o kterém Novinky informovaly ve čtvrtek. Žena dva roky předstírala, že trpí rakovinou, aby z rodičů dostala peníze. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám