Hlavní obsah

Motorizovaný skateboard připomíná malý tank

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Nové vozítko, které podle britského deníku Daily Mail připomíná tank, skateboard i Segway na elektrický pohon, je natolik odolné, že jej výrobce doporučuje i vojákům na misích. Americká armáda se dosud v náročných terénech pohybovala pomocí těžké techniky. Ve válečných zónách by tak nyní vojáci mohli jezdit na minitancích Shredder DTV. Své obdivovatele si ale vozítko najde určitě i mezi ostatními adrenalinovými nadšenci.

Článek

Kanadští výrobci svůj DTV Shredder popisují jako rychlý pojízdný stroj, který je díky své nízké hmotnosti ideální pro průzkumné a záchranné akce, mobilní střežení či lékařské evakuační operace.

Prozatím je přístroj vyvinut převážně k armádním účelům, je dokonce možné jej ovládat na dálku v případech, kdy je nutné prozkoumat terén a je příliš nebezpečné do akce pustit vojáky. Časem by se však minitank mohl využívat běžně.

DTV Shredder může jezdit ve svazích se sklonem až 40 stupňů a dokáže vyvinout rychlost přes 50 kilometrů v hodině. Vozítko navíc zvládne uvézt zátěž přes 540 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám