Hlavní obsah

Otec objel celou Evropu na kole, aby našel svého uneseného syna

Novinky, Dagmar Plecháčová
Amsterdam

Australan Ken Thompson se nehodlal smířit se skutečností, že mu jeho tehdejší partnerka odvezla syna a začal své dítě hledat. Na pátrání se vydal na kole, přičemž po Evropě ujel tisíce kilometrů, aby ho nakonec objevil v Holandsku.

Článek

Tehdy tříletého syna pana Thompsona Andrewa odvezla jeho matka Melinda Strattonová v roce 2008 do německého Frankfurtu. Jeho otec ho přitom od jejich zmizení již neviděl. Policii ani Interpolu se dvojici nepodařilo vypátrat, proto se odvážný Australan rozhodl vše vzít do vlastních rukou a své dítě najít za každou cenu svépomocí.

Když se Thompson dozvěděl, že Melinda Strattonová pracuje v Londýně, rozjel se do Anglie, jeho cesta byla však neúspěšná, proto se muž rozjel křížem krážem Evropou s jediným cílem - najít Andrewa. Ken Thompson tak na svém bicyklu procestoval mimo jiné Německo, Francii či Belgii.

Anonymní e-mail otci napověděl

Minulý týden obdržel Thompson anonymní e-mail, ve kterém stálo, že se jeho nyní šestiletý syn nachází v Amsterdamu a tento nepříliš důvěryhodný tip se nakonec ukázal být pravdivý. Melinda Strattonová byla zatčena a vydána zpět do Austrálie, kde je nyní ve vazbě.

Otec se synem se dosud neviděli, dítě je v současnosti v péči psychologů, kteří jej připravují na společné setkání.

„Já za ním prostě nemůžu jen tak přijít, vzít si ho a čekat, že bude vědět, kdo jsem a co se stalo. Musíme se v této chvíli chovat velmi opatrně, aby pochopil, že se otec vrací do jeho života a je nutné, aby na to byl připravený,“ uvedl Thompson na adresu svého znovunalezeného syna.

Reklama

Výběr článků

Načítám