Hlavní obsah

Policie v USA odstřelila plyšového poníka, mohl obsahovat bombu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando

V úterý dopoledne přijala policie v Orlandu telefon, na kterém jeden občan upozornil na podezřelý objekt před místní školou, který by mohl obsahovat třaskavinu. Velký plyšový poník byl značně podezřelý tím, že z něj vedly dráty. Policie neváhala, povolala pyrotechnika a plyšovou hračku pod dohledem profesionála zneškodnila. Nutno dodat, že v ní žádná výbušnina nebyla.

Článek

Nikdo netuší, jak se plyšový poník před základní školu Waterbridge v Orlandu dostal a ani proč. Všichni už jen ví, jak hračka, která se v přepočtu prodává běžně asi za sedm tisíc korun, dopadla. Plyšový poník s robotickým vnitřkem skončil rozmetán po nejbližším okolí.

Nestává se to každý den, že by policie přistupovala k dětské hračce jako k teroristické zbrani. Vyšetřovatelé však nechtěli nic riskovat a poník s dráty a vestavěnými bateriemi byl vyhodnocen jako velké bezpečnostní riziko.

Scéna, ve které řízená nálož zneškodňovala plyšovou hračku, měla mírně komický nádech, zvlášť když dohlížející pyrotechnik v ochranném oděvu na závěr zvedne palec na znamení, že hrozba byla úspěšně eliminována, avšak přihlížející se shodovali na tom, že v dnešní době je možné vše.

"Mé myšlenky začaly létat směrem k různým teroristickým hrozbám a všem bláznivým lidem různě po světě. Pak si uvědomíte, jak šílené to může celé být. Zejména, když opodál stojí škola," uvedl jeden z přihlížejících Scott Kilwine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám