Hlavní obsah

"Krokodýl Dundee" už může domů, Austrálie ho pustila za rodinou

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Patálie herce Paula Hogana, hlavní hvězdy snímku Krokodýl Dundee, už jsou konce. Hogan před 14 dny přicestoval do Austrálie na pohřeb své matky, ale zpět do USA, kde žije, ho už úřady pustit nechtěly. Podle nich totiž v zemi dluží milióny na daních. Nakonec byl propuštěn, ale kauza ještě zcela vyřešená není.

Článek

Sedmdesátiletý Hogan, jenž žije v Los Angeles, přicestoval do Sydney před dvěma týdny a úřady mu neprodleně oznámily, že zemi nesmí opustit, dokud nevyřeší svůj několikamiliónový dluh. [celá zpráva]

V neděli ho úřady nakonec propustily, ale podle herce to bylo jen z důvodu, že to dělalo zemi špatné renomé ve světě.

"Neprobíhalo to v přátelském duchu. Bylo to, jako bych měl být vinen až do chvíle, než se prokáže má nevina. Ale ne všichni se ke mně chovali špatně. Na Vánoce se tam vrátím, ale znovu už mě neuvězní. Na to by si netroufli," řekl Hogan.

Australští vyšetřovatelé bojovali pět let u australských a amerických soudů o možnost prověřit Hoganovy offshoreové účty, jejichž prostřednictvím podle nich tajil skutečnou výši svých příjmů. Daňový úřad informoval, že herec nezaplatil daň z 38 miliónů australských dolarů (přes 660 miliónů korun), které zatajil po úspěchu filmové trilogie Krokodýl Dundee.

Hogan však nikdy nebyl formálně obviněn.

Reklama

Související témata:

Související články

„Krokodýla Dundeeho“ drží v Austrálii

Herec Paul Hogan nesmí opustit Austrálii, kam z USA, kde žije, přicestoval na pohřeb své matky. Podle úřadů dluží představitel filmového Krokodýla Dundeeho...

Výběr článků

Načítám