Hlavní obsah

Mladá Angličanka vytváří úžasná umělecká díla na psacím stroji

– Londýn
Novinky, Dagmar Plecháčová

Ačkoli počítačové klávesnice již téměř vytlačily klasické psací stroje, u Angličanky Keiry Rathboneové se svého využití ještě dočkají. Mladá umělkyně na nich totiž dokáže vytvořit překvapivě realistické portréty slavných osobností.

Foto: Profimedia.cz

Keiřina malba Kate Mossové

Článek

K netradičnímu způsobu kreslení se Rathboneová dostala už na univerzitě. Nyní sedmadvacetiletá Keira vytvořila podobizny řady známých lidí, mezi ty nejpovedenější řadí portréty amerického prezidenta Baracka Obamy, herecké legendy Marilyn Monroe či supermodelky Kate Mossové. Všichni jsou přitom zachyceni do nejmenších detailů, včetně důkladného vystínování.

Foto: Profimedia.cz

Mladá Angličanka pracuje se strojem starým 70 let.

Foto: Profimedia.cz

Legendární Marilyn Monroe v originálním zpracování.

Nadaná umělkyně z Dorsetu používá psací stroj starý zhruba 70 let a pracuje většinou ve svém ateliéru v Londýně. Kromě portrétů osobností však Keira, která psacích strojů vlastní na 30 kusů, dokáže vytvořit i nejrůznější geometrické tvary a znaky. Naučila se geniálně využívat jednotlivá písmena, číslice a interpunkční znaménka tak, aby celek nakonec vytvořil originální umělecké dílo.

Foto: Profimedia.cz

Barack Obama v podání Keiry Rathboneové.

Foto: Profimedia.cz

Sedmadvacetiletá umělkyně se svými psacími stroji.

„Velice ráda používám psací stroje ke kreslení. Je to zábavná práce a netradiční cesta vytváření obrazů. Často se jen tak procházím Londýnem a někde si sednu, vytáhnu psací stroj a začnu malovat to, co právě vidím. Reakce lidí je obvykle taková, že řeknou, jak je to úžasné,“ uvedla Rathboneová.

Foto: Profimedia.cz

Keira s jedním ze svých děl - portrétem Baracka Obamy.

Reklama

Výběr článků

Načítám