Hlavní obsah

Pivaři těšte se, v USA vymysleli smažené pivo

Novinky, Jakub Kynčl
Dallas

Texaský kuchař vytvořil pokrm, který se dočká buď potupného výsměchu, nebo dlouhodobého obdivu. Tvrdí, že se mu podařilo vymyslet recept na smažené pivo. Chmelový nápoj nalije do kapsiček ze slaného těsta, podobného tomu na preclíky, a poté je vloží na 20 vteřin do oleje rozpáleného na 375 stupňů. Časový úsek je dostatečný na prohřátí, ale zároveň není tak dlouhý na to, aby alkohol stihl vyprchat.

Článek

Kousnutí do preclíkového těsta mísícího se s horkým pivem je podle tvůrce receptu Marka Zablea opravdová chuťová senzace. Příprava receptu a jeho dovedení k dokonalosti ho prý stálo tři roky života. Proces je podle něj totiž zcela závislý na složení těsta a na teplotě, ve které se smaží. Zda má nějaké speciální ingredience, však odmítal prozradit.

Křupavou pochoutku s tekutým obsahem Zable oficiálně představí na velké soutěži smažených pokrmů v Texasu, která se bude konat koncem září. Pět kousků vypadajících jako ravioli bude stát v přepočtu necelých 100 korun. Texaská komise pro kontrolu alkoholu již nyní určila, že si laskominu budou moci kupovat pouze lidé starší 21 let.

Zable zatím dával do svého pokrmu tmavé pivo Guinness, ale přiznal, že uvažuje o tom, že by v budoucnu využíval nějaké světlé pivo.

"Nikdo doposud nezvládl smažit tekutinu. Chutná to, jako byste si kousli do horkého preclíku a najednou ucítíte horké pivo," uvedl kuchař, který již dříve zaujal zvláštními kombinacemi chutí, mimo jiné pálivými jalapeño papričkami plněnými krevetami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám