Hlavní obsah

Britští policisté neumějí couvat, pomoci mají parkovací senzory

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffield

Policisté z britského hrabství Jižní Yorkshire mají problémy s parkováním. Roční náklady na opravy jejich služebních vozidel vinou špatného parkování jen v této oblasti dosahují v přepočtu téměř 2 milióny korun, a to se nepočítají výlohy na opravu jiných automobilů, které jsou během tohoto manévru poškozené. Místní policie se proto rozhodla svá nová vozidla vybavit parkovacími senzory.

Foto: Profimedia.cz

Nová policejní vozidla v britském Jižním Yorkshiru budou vybavena parkovacími senzory.

Článek

Většina drobných nehod způsobených parkováním se stane během couvání, a to přímo na pozemku policie, kde je údajně problém se s vozidlem vůbec vejít. Parkovací senzory jsou většinou umístěny vzadu na automobilu, ale někteří řidiči budou mít své vozidlo vybaveno i předními senzory.

Pravidelné kolize se u policistů objevují i přesto, že jsou na ně kladeny vyšší nároky na řízení aut, než je tomu u ostatních řidičů.

„Možná by stálo za to využít nějaké peníze na řidičské kurzy pro pokročilé,“ uvedl senátor David Blunkett.

„Prostory určené k parkování na našem pozemku nebyly určeny pro automobily, je to tam velice stísněné,“ bránil se ředitel policie v Jižním Yorkshiru Martin Whysall.

Reklama

Výběr článků

Načítám