Hlavní obsah

Surfaře unášel tažný drak 2000 kilometrů podél pobřeží Brazílie

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Luis

Stále oblíbenější sport s názvem kitesurfing se zřejmě dočkal nového rekordu. Tato vodní aktivita se vyznačuje jízdou na speciálním prkně kiteboard, člověk je přitom poháněn větrem za využití tažného draka. Novozélanďan Louis Tapper se nechal po dobu jednoho měsíce unášet podél severovýchodního pobřeží Brazílie, přičemž v neděli překonal 2000 kilometrů, když dorazil do města Sao Luis.

Článek

Šestatřicetiletý Tapper si vzal měsíční dovolenou v bance, kde pracuje jako úředník, aby mohl brázdit brazilské vody a pokusil se o pokoření mety 2000 kilometrů.

To se mu nakonec podařilo a Tapper se nyní snaží svůj výkon dostat do Guinnessovy knihy rekordů. Jelikož v knize konkrétně tato disciplína v kitesurfingu není zatím vůbec evidovaná, je velice pravděpodobné, že Tapper své místo k Guinnessovce získá, aniž by musel někoho překonávat.

Novozélanďan se kitesurfingu začal věnovat před pouhými třemi lety. Současný pokus o rekord spočíval v měsíčním plutí po moři, a to v průměru devět hodin každý den.

Odvážný muž přiznal, že poslední dny byly opravdu drsné, navíc musel plout daleko od břehu. „Těším se, až to pořádně oslavím a na nějaké večerní drinky. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mě podporovali,“ dodal Tapper.

Reklama

Výběr článků

Načítám