Hlavní obsah

Důchodci bylo zakázáno chodit u domu bez trička, obtěžuje to prý sousedy

Novinky, Dagmar Plecháčová
Hayling Island

Čtyřiasedmdesátiletý Angličan Jim Burgess byl vždy zvyklý chodit bez košile, jelikož je mu prý často horko. Nikdy by ho však nenapadlo, že by tím mohl pobuřovat sousedy. Alespoň tak prezentovala svůj postoj společnost Guinness Hermitage spravující dům, kde Burgess bydlí. Důchodce od nich dostal zákaz chození v domě a jeho blízkém okolí bez zakryté horní poloviny těla. Muž se ale rozhodl za svá práva bojovat a společnosti se postavit.

Foto: Profimedia.cz

Důchodci z Anglie je často horko, proto doma nehodlá chodit v košili, i přes zákaz, který dostal od vlastníků budovy. Ilustrační foto

Článek

Muž z anglického Hayling Islandu dostal od domovního sdružení Guinness Hermitage dopis, ve kterém je jejich vedením varován, aby v celém bloku chodil řádně oblečený. Jeho případ se však v okolí stal již natolik známý, že Burgess dostává řadu podpůrných vzkazů od svých sousedů, kteří mu v jeho boji proti puritánskému zákazu drží palce.

„Je to mé právo nenosit košili, pokud sám nechci,“ uvedl rozhořčený muž. „Tohle jsem prostě já, necítím chlad, po celý rok nosím šortky,“ dodal důchodce, který je podle svých slov odjakživa teplokrevný.

Ve společné hale je vždy oblečený

„Vždyť na tom není nic sprostého nebo nemorálního a jestli si sdružení myslí, že mě to přiměje nosit košili, šeredně se mýlí,“ řekl odhodlaně Burgess.

Odvážný Angličan přitom uvedl, že jediné místo, kde opravdu odmítá nosit vrchní část oděvu jsou chodby a prádelna a že ve společné hale spojující celou budovu v Restawhyle Avenue, kde je dohromady 65 bytů, chodí vždy oblečený.

Mluvčí společnosti Guinness Hermitage však opáčil, že mezi jednotlivými částmi budovy nejsou rozdíly. Jestli si pan Burgess nakonec vybojuje své, zatím jisté není, ale odvaha mu zatím nechybí a podpora sousedů ho ještě více motivuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám