Hlavní obsah

Velšané utratili skoro šest miliónů za mosty pro myši

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Church Village

Úřady v Jižním Walesu čelí kritice místních obyvatel za to, že nechaly postavit tři mosty v přepočtu za 5 800 000 korun sloužící myším k bezpečnému přechodu rušné komunikace. Hlodavci, kterých se všude jinde lidé snaží spíš co nejdůkladněji zbavit, budou díky novým mostům chráněni před predátory a také před auty projíždějícími obchvatem v Church Village, informoval deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Mosty nemusí být jen pro lidi a auta, v Jižním Walesu budou mít své vlastní dokonce i myši. Ilustrační foto

Článek

Tři mosty, které se dočkají svého zprovoznění již příští měsíc, pomohou hlodavcům pohybovat se přes nově zbudovanou silnici mezi Pontypridd a Talbot Green. Místní obyvatelé však jednání úřadů neschvalují, naopak se setkalo s jejich kritikou.

„Existuje přece mnoho potřebnějších věcí, za které by se peníze mohly utratit. Podle mne je to absurdní, že se vyhodila taková částka za mosty pro myši,“ uvedl obyvatel města Thomas Nichola a většina z obyvatel sdílí podobný názor.

„Celé je to směšné, i kdyby to byl most pro nás, přesto by se mi to zdálo jako plýtvání penězi v současné finanční situaci,“ řekl třicetiletý Bethan Rees.

Názory se liší

Najdou se však i tací, kdo s myšími mosty souhlasí. „Myslím si, že je skvělé, že úřady mají zájem chránit místní přírodu, to je něco, na co bychom měli být pyšní,“ opáčil sedmadvacetiletý Byron Bowden.

Člen místní rady Andrew Morgan uvedl, že nová silnice bude redukovat lokální dopravu, čímž se zlepší kvalita života obyvatel a zpříjemní pobyt návštěvníkům.

"Zároveň je nám však jasné, že se musíme postarat i o naší přírodu a zvířata. Ty bychom měli chránit nejlépe, jak umíme. To je důvod, proč jsme podnikli takové kroky ještě předtím, než bude silnice zprovozněna," dodal Morgan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám