Hlavní obsah

Dopravní zácpa trvala v Číně devět dní, táhla se 100 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Stěžujete si, že jste ráno čekali několik hodin v dopravní zácpě? To není nic ve srovnání s Čínou, kde auta mířící do Pekingu stála ve frontě táhnoucí se v délce 100 kilometrů devět dní, uvedl server CNN. Kalamita trvala od 14. srpna a postihla podle čínských státních médií tisíce kamiónů směřujících z Autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko do metropole.

Článek

Příčinou kritické situace jsou stavební práce na jednom z úseků dálnice spojující Peking s oblastí Tibetu, kvůli nimž musela být velká část dopravy odkloněna na prakticky paralelní dálnici číslo 110.

K chaosu přispívaly drobné srážky a porouchaná vozidla. Zatímco někteří řidiči brali situaci s nadhledem a zabíjeli čas hraním karet, jiní spílali místním prodavačům, kteří okolností využívali ke svému prospěchu a šroubovali ceny nahoru.

Rozsah kalamity byl nezvyklý i na Čínu, kde jsou několikahodinové dopravní zácpy běžné, a kde se silnice vedoucí do Pekingu pravidelně mění v "dočasná parkoviště".

V pondělí dopoledne se však kolony začaly hýbat rychleji a existuje tak šance, že se vše vrátí do normálu. Tedy pekingského. Řidiči musí zatím počítat s tím, že se podobná megazácpa bude opakovat. Zmíněné stavební práce jsou totiž plánovány až do 13. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám