Hlavní obsah

Američan dokázal sníst za pět minut 4,5 litru zmrzliny

– Austin
Novinky, Dagmar Plecháčová

V parku Waterloo v americkém Austinu si v sobotu lidé našli způsob, jak zahnat nepříjemný pocit z horkého počasí. Konal se tam totiž Zmrzlinový festival, jehož součástí byla i soutěž o nejzdatnějšího zmrzlinového jedlíka. Nakonec se jím stal sedmadvacetiletý Joey Chestnut, který je svým bezedným žaludkem ve Spojených státech již pověstný.

Článek

Pět finalistů se v parku utkalo nad galonem zmrzliny (3,78 litru), který dostal každý z nich a z něhož do sebe během pěti minut měli naházet co nejvíce. Joey Chestnut si na rozdíl od ostatních vzal i druhý a stihl z něj sníst čtvrtinu. Jeho skóre je tedy neuvěřitelných 4,5 litru snědené zmrzliny za pět minut.

„Zúčastňuji se podobných soutěží už pět let. Cestuji po zemi, potkávám plno skvělých lidí a ještě se u toho pořádně najím,“ vyjmenoval výhody svého koníčku mladý Američan pocházející z Kalifornie.

Nikdo z ostatních soutěžících se Joeyho výkonu ani nepřiblížil. Mladík štíhlé postavy je v zemi již poměrně známý. Tradičně vyhrává podobná klání a nechává za sebou i chlapy, kteří váží i několikanásobně víc než on.

Joey zvítězil mimo jiné i v pojídání párků v rohlíku, těch za 12 minut spořádal 68, díky čemuž je od roku 2009 držitelem světového rekordu v této tradiční americké disciplíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám