Hlavní obsah

Chudý rybář ulovil dceru z jedné z nejbohatších rodin světa a oženil se s ní

Novinky, Dagmar Plecháčová, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dartmouth

Předtím, než Brit Guy Barnett opustil své rodné město, pracoval na staré malé lodi z roku 1920, kde turistům a výletníkům ukazoval, jak se loví makrely. Jednou se však vrátil mnohem stylověji, a to na pětasedmdesátimetrové luxusní jachtě Northern Star za tři miliardy korun, na níž si vezl svou nevěstu pocházející z jedné z nejbohatších rodin světa.

Článek

Pětatřicetiletý Barnett začal pracovat jako palubní pomocník pro kanadského miliardáře a ani se mu nesnilo o tom, že by se jednou mohl stát členem jeho rodiny. Jemu se však podařilo získat si srdce samotné dcery a dědičky rodinného jmění Sarah Risleyové.

Jejich svatba se konala v pátek v kanadském přístavu Dartmouth, a to ve velkém stylu právě na jachtě Northern Star, kam si pár pozval 80 hostů. Oslava byla jedním ze svatebních darů nevěstina otce.

Ona byla váženým hostem, on pomocná síla

Celý pohádkový příběh začal před osmi lety, kdy Barnett začal pracovat pro dvaašedesátiletého vlastníka největších rybářských lodí v Severní Americe Johna Risleyho přezdívaného „Rockefeller Severu“.

Právě na jedné z lodí se Angličan s dcerou zámožného Kanaďana poznal. Sarah zde byla váženým hostem a Guy jako pomocná síla. Rozuměli si však natolik, že se začali vídat stále častěji. Jejich vzájemné sympatie byly natolik silné, že se po letech rozhodli pro společný život.

Koráb jako z pohádky

Sarah Risleyová, nyní již paní Barnettová, i její manžel uvedli, že jsou jejímu otci vděční za uspořádání nádherné oslavy na lodi, jejíž týdenní pronájem vyjde na neuvěřitelných 16 miliónů korun. Uvnitř šestipatrového korábu se nachází mimo jiné i výtah, který vozí unavené cestující mezi jednotlivými podlažími.

Na horní palubě je pak i menší fitness centrum, ve kterém jsou rotopedy, veslařský trenažér a několik plochých televizí s luxusním zvukovým systémem Bose. Jachta vyrobená v roce 2009 pak samozřejmě disponuje i helipadem a vířivou vanou přímo na palubě. Jachta pobyla v Barnettově Dartmouthu 48 hodin a pak se vydala i se zamilovaným párem vstříc nezapomenutelné svatební cestě. Dvojice přitom ještě nebyla rozhodnutá, jaká místa chce navštívit.

Dvaašedesátiletý miliardář John Risley začal svou kariéru s jedním malým obchodem s humry roku 1976. Vypracoval se však a stal se zakladatelem a ředitelem společnosti Clearwater Seafoods. Firma operuje početným loďstvem a výrobními linkami po celém východu Kanady. Risley je mimo jiné i majitelem velké telekomunikační firmy operující v Latinské Americe a Karibiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám