Hlavní obsah

Dara Rolins poprvé vypovídala na policii o nehodě

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka Dara Rolins v úterý v devět hodin ráno vypovídala na policejní stanici v pražských Ďáblících o nehodě, během které zemřel třiašedesátiletý Jiří Rotrekl. Rolins musela zavzpomínat na průběh celé nehody. "Celá věc se jí vybavila a nebylo to pro ni vůbec lehké," řekl Novinkám advokát zpěvačky Robert Vladyka.

Článek

Dara Rolins 10. července narazila v Šáreckém údolí svým terénním vozem do motocyklisty. Ten tři hodiny po převozu do Ústřední vojenské nemocnice v Praze zemřel. Od té doby zažívá zpěvačka bezesné noci, dlouho nemohla vůbec spát.

„Už můžu některé dny normálně spát. Budím se třeba dvakrát do týdne. Pořád si nemůžu uvědomit, proč se to stalo, a někdy vůbec nechápu, že se to vůbec stalo,“ vylíčila svoje pocity Dara.

Nyní se musela k nehodě v myšlenkách vracet a nebylo to prý pro ni vůbec lehké. Hodinu a půl vypovídala na policii a musela zavzpomínat na průběh celé nehody. "Celá ta věc se jí vybavila a nebylo to pro ni vůbec jednoduché. Snášela to ale velmi důstojně," řekl Novinkám advokát zpěvačky JUDr. Robert Vladyka.

Podání vysvětlení Dary Rolins bude sloužit jako jeden z posledních podkladů pro vytvoření znaleckého posudku. Hotový by měl být nejpozději do konce září. Ten rozhodne, zda se případ uzavře na policii nebo bude hrozit Daře soud.

"Na základě znaleckého posudku policie zaujme stanovisko. Pokud shledají, že moje klientka nehodu nezavinila, bude případ odložen. Pokud by se domnívali, že se na nehodě podílela, zavinila ji, bude se jednat o podezření ze spáchání trestného činu a  pokračovalo by šetření policie," dodal Vladyka.

Reklama

Výběr článků

Načítám