Hlavní obsah

Stovky párů se líbaly po vzoru slavné fotografie k výročí konce 2. světové války

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Slavná fotografie Alfreda Eisenstaedta, kdy se polibkem vítají námořník a zdravotní sestřička, patří k americkým symbolům konce 2. světové války. A jelikož si v sobotu lidé na newyorském Times Square připomněli 65. výročí od vítězství Spojených států nad Japonskem, sešly se stovky párů, které se pod několikametrovou sochou námořníka a zdravotní sestřičky líbaly.

Článek

Originální připomenutí konce 2. světové války připravily newyorské úřady spolu s organizátory na „křižovatce světa“ Times Square. Sešlo se tam několik set párů, předlohou jim přitom byla fotografie Alfreda Eisenstaedta, kde neznámý námořník vášnivě líbá sestřičku Edith Shainovou. Právě jejich 7,5 metru vysoká socha se o víkendu tyčila v centru New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Slavná fotografie Alfreda Eisenstaedta spolu s Edith Shainovou, proslavenou zdravotní sestřičkou zachycenou na snímku.

Mnoho párů se navíc za námořníka a sestřičku i převléklo a pózovalo stejně jako dvojice, kterou proslavil fotograf Eisenstaedt, celá akce tak byla o to působivější. Někteří pojali oslavu čistě jako zábavu, ale například Newyorčan Michael Rothstein při této romantické příležitosti požádal svou dlouholetou přítelkyni Tamaru o ruku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám