Hlavní obsah

Moderátor zničil sochaři jeho ledový výtvor. Bylo to sehrané, poznali lidé

Novinky, Jakub Kynčl
Orange County

Videoklip, ve kterém nešikovný televizní reportér zničil téměř hotovou ledovou sochu na festivalu OC Fair, se stalo v uplynulém týdnu velkým internetovým hitem. Již v prvních dnech však nebyla nouze o spekulace, že bylo celé video zinscenované. Ve chvíli, kdy ho už na internetu vidělo více než milión lidí, bylo potvrzeno, že nehoda byla dohodnutá jako promo na celý kalifornský festival.

Článek

Záběry ukazují práci ledového sochaře Rolanda Hernandeze se svým nejnovějším výtvorem. Sochař mluví o tom, jak je byznys v posledních letech lukrativní a vše vypadá jako běžná reportáž. Když tu se z ničeho nic reportér rozhodne představit novou Hernandezovu sochu. Tu však nešťastně uchopí, vyklouzne mu a rozbije ji.

Hernandez se rozčílí a s pohledem na rozbitou sochu spustí: "Vole, to myslíš vážně? Kašlu na to, už mám dost týpků, jako je tenhle!" Hodí dlátem a odejde ze záběru.

Více než týden lidé diskutovali, zda může být video opravdu autentické či ne. Spekulace ukončil nakonec až mluvčí festivalu OC Fair Robin Wachner, který pro deník The Orange County Register řekl: "Vůbec mě nenapadlo, že by si lidé mohli myslet, že se to stalo doopravdy," a potvrdil, že šlo pouze o tzv. virální video.

Klip však oživil vzpomínky na případ, který se udál před několika lety. Sochař si tehdy zničil svou obrovskou ledovou sochu při zcela finálních úpravách. Tehdejší video bylo na rozdíl od toho letošního autentické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám