Hlavní obsah

Muži vyklíčil v plicích hrášek, obával se přitom rakoviny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brewster

Američan Ron Sveden má za sebou příhodu, na kterou on ani jeho blízcí nikdy nezapomenou. Necítil se už delší dobu dobře a nakonec se mu jeho žena rozhodla raději zavolat záchrannou službu. Obtíže s dýcháním, které už muž pomalu ve strachu připisoval rakovině, měl nakonec na svědomí neočekávaný viník - klíčící hrášek.

Článek

Lékaři objevili při vyšetření v plicích muže objekt, o kterém se krátce po objevení domnívali, že jde o nádor. Když se však podívali podrobněji, dočkali se velkého překvapení.

"Bylo mi řečeno, že mám v plicích semínko hrášku, které puklo a začalo klíčit. Takovou diagnózu jsem určitě neočekával. Připravoval jsem se na slova, jakými jsou rakovina či nádor, rozhodně ne však klíčící semínko o velikosti více než centimetr," uvedl starší muž.

Ronovi nebylo dobře už celé měsíce. Měl silné záchvaty kašle a cítil se stále hůře. Nakonec se jeho žena rozhodla zavolat záchrannou službu a lékaři jejímu partnerovi okamžitě provedli několik vyšetření. Přišli na to, že jeho levá plíce je nefunkční. Dva týdny prováděli testy na rakovinu, avšak všechny byly negativní. Teprve poté jeden z doktorů objevil klíčící rostlinku v plíci.

Zdravotní stav se zlepšuje

"Kdybych to nechal uzrát, tak jsem možná mohl pracovat pro nějakou zelinářskou firmu," smál se muž a dodal, že nejdůležitější pro něj bylo zjištění, že netrpí rakovinou.

Doktoři se domnívají, že někdy v posledních měsících jedl neopatrně hrášek a jedno semínko se mu dostalo někam, kam nemělo. Po čase pak puklo a začalo v plíci klíčit.

Muž se již zotavuje doma a podle lékařů se jeho stav výrazně zlepšuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám