Hlavní obsah

Žena se vdala v kostele, kde se bralo již šest generací její rodiny

Novinky, Jakub Kynčl

Když se řekne "rodinná tradice", tak si mnoho z nás představí podnik či řemeslo, předávající se z generace na generaci. Trochu jinou tradici mají v britském Ashton-under-Lyne. Jedna rodina tam nyní oslavila svatbu již sedmé generace ve stejném kostele. Jde o jedenáctou zaznamenanou svatbu tohoto rodu v kostele St Michael's and All Angels od roku 1825.

Článek

Byl to velký den pro jednu jinak ničím příliš nevýraznou britskou rodinu. Tradice se nepřerušila ani v sedmé generaci. Pětadvacetiletá Daryl McClureová totiž v kostele St Michael's and All Angels vstoupila do svazku manželského a řekla "ano" o dva roky staršímu Deanu Sutcliffovi.

Svatbou tak rodina úspěšně naplnila svou sedmou generaci, která byla oddána v této budově. Svateb proběhlo jen od roku 1825 již 11, rodina se však domnívá, že se jejich předkové v tomto kostele brali možná již od 17. století.

Novomanželka paní Sutcliffová je přitom první členkou rodiny, kterou oddala žena.

Stejná skladba jako před desetiletími

"Tento kostel pro mou rodinu mnoho znamená. Byla jsem zde pokřtěná, můj dědeček zde byl pohřben a oddáno zde bylo už mnoho členů naší rodiny. Tento den jim přinesl zpět mnoho vzpomínek," uvedla novomanželka.

Středověký kostel byl podle všeho postaven počátkem 13. století a prošel za uplynulá staletí mnohými rekonstrukcemi a dokonce i viktoriánskými přístavbami.

"Vdávat se tady je speciální pocit. Úplně jako byste cítili minulé generace. Během svatby ukáplo mnoho slziček, vždyť tu máme také všichni mnoho vzpomínek. Pro ty, kteří tu byli dříve oddáni, to bylo krásné. Byl to opravdu velmi silně rodinný den," uvedla matka novomanželky Jayne (53), která před 31 lety šla ve stejném kostele k oltáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám