Hlavní obsah

Průšová v slzách: Rodiče v Chrastavě jsou bez elektřiny, povodně jim zničily firmu

Novinky, Gabriela Wolfová
Chrastava/Praha

Povodně se významně dotkly Miss ČR Kateřiny Konvalinky Průšové. Kráska je rodačka z Chrastavy a v severočeském městě stále žijí její rodiče i přátelé. "Tátovi povodně kompletně vzaly firmu. Rodiče jsou bez elektřiny i plynu," řekla Novinkám Průšová.

Článek

"Most, přes který jsem chodila do školy, neexistuje. Rodinní přátelé přišli o střechu nad hlavou, o firmy. Táta zcela přišel o svoji firmu na kovovýrobu. Měl ji přímo vedle řeky Jeřice. Voda se tam stále drží, nemá kam odtéci. Čeká se na hasiče, aby ji začali odsávat," prozradila exkluzivně Novinkám Průšová.

O dům rodiče Průšové naštěstí nepřišli. Je na kopci. "Jsou  bez elektřiny a plynu. K domu se ale kvůli vodě nebylo jak dostat, byly tam dva metry vody," vysvětluje.

Miss ČR 2002 o víkendu okamžitě odjela do Chrastavy pomáhat. Vezla sebou dezinfekce a vody. "Je to strašná tragédie. Celá Chrastava je zničená. Když jde člověk po náměstí, je mu do breku," dodala Průšová.

Štěstí měla Diana Kobzanová a její maminka, protože mají domy u Liberce. "Jsme na kopci, nás ta tragédie naštěstí nepostihla," řekla Novinkám modelka a moderátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám