Hlavní obsah

Obézním letuškám a stewardům hrozí v Turecku vyhazov

Novinky, Dagmar Plecháčová
Istanbul

Jasné ultimátum dalo téměř třicítce svých zaměstnanců vedení společnosti Turkish Airlines. Třináct letušek a patnáct stewardů mají šest měsíců neplaceného volna na to, aby shodili přebytečné kilogramy. Je to jejich poslední šance, jak u aerolinek zůstat, jelikož všichni už prý byli předtím varováni, že je nutné jejich tělo dostat zpět do formy, jinak o prestižní zaměstnání přijdou.

Foto: Profimedia.cz

Pokud 28 zaměstnanců tureckých aerolinií do půl roku nezhubne, mají od společnosti padáka.

Článek

"Váha a výška u palubního personálu jsou důležité faktory u všech leteckých společností. Tato kritéria jsou stěžejní nejen z estetického hlediska, ale také kvůli dobré pohyblivosti ve stísněných prostorech letadla," uvedly Turkish Airlines v prohlášení pro turecký deník Haber Turk.

Zhubnout musí i vedoucí palubního personálu Izzet Levi, kterému vedení přikázalo shodit 10 kilogramů, pokud se chce na svůj post vrátit.

Turkish Airlines, které jsou čtvrtým největším leteckým dopravcem v Evropě z hlediska počtu cestujících, údajně všechny pracovníky, kteří měli problémy s nadváhou, předtím již jednou varovaly. Toto je už prý jen dohra předešlého bezvýsledného jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám