Hlavní obsah

Děvčátko z Číny má světle růžovou krev, lékaři jsou v šoku

Novinky, Dagmar Plecháčová
Čchang-Ša

Příběh jako vystřižený ze seriálu Dr. House, kde se řeší pouze ty nejneobvyklejší lékařské diagnózy, nyní prožívá rodina nejmenovaného děvčátka z Číny a její ošetřující lékaři z dětské nemocnice Hunan Hospital. Když se dítě před více než měsícem narodilo, bylo údajně úplně zdravé. Postupem času se však začaly projevovat zdravotní komplikace, kvůli kterým byla holčička podrobena řadě vyšetření. Největší překvapení pro všechny však bylo zjištění, že dítě má růžovou krev.

Foto: Profimedia.cz

Dívenka a dvě zkumavky, v jedné je krev běžného novorozeněte a v druhé její růžová.

Článek

Nyní již měsíc a půl staré děvčátko z čínské provincie Chu-nan se narodilo předčasně. Když u něj proběhly po týdnu veškeré nutné testy a kontroly, bylo podle lékařů zcela zdravé.

Foto: Profimedia.cz

Rodičům děvčátka bylo sedm dní po porodu řečeno, že je jejich dcera zdravá. Komplikace nastaly už o dva týdny později.

Zhruba 20. den po porodu se však začaly objevovat somatické symptomy včetně zvýšeného tuku a hemoglobinu v krvi. Dítěti nakonec lékaři diagnostikovali hyperlipidémii a chorobné zvětšení jater a sleziny. Nakonec i infekci na plicích, chudokrevnost a onemocnění sítnice.

Foto: Profimedia.cz

Sami lékaři jsou z neobvyklého zbarvení krve dívky zaskočeni.

Novorozená dívka a její rodina nyní musí trávit většinu času v nemocnici, kde se jejím neobvyklým zdravotním stavem včetně růžově zabarvené krve zabývá téměř celé oddělení.

Reklama

Výběr článků

Načítám