Hlavní obsah

Arabka pokárala turistku za hluboký výstřih, ta se na protest svlékla do bikin

– Dubaj • Aktualizováno
Novinky, Dagmar Plecháčová

Smířit se s arabskou mentalitou a puritánstvím nehodlala britská turistka, která navštívila dubajské obchodní centrum Dubai Mall. Mladá žena tam ve středu nakupovala oblečení a dárky pro známé, když se na ní osočila jedna z přítomných Arabek kvůli příliš odhalujícímu oblečení. Měla totiž údajně na místní poměry příliš hluboký výstřih. Britka se však nedala a naschvál se svlékla do odvážných bikin, které měla pod oblečením, uvedl britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Po největším světovém nákupním centru Dubai Mall se Britka po kritice svého oblečení procházela pouze v bikinách. Za své chování byla zatčena policií.

Článek

Celý incident vyprovokovala místní žena, která se pohoršovala nad tričkem nejmenované Britky, ta jí kontrovala, ať si hledí svého. Dvojice se chvíli za velkého zájmu přihlížejících dohadovala poněkud komicky dvěma jazyky a výraznou gestikulací. To už však Britce došla trpělivost, svlékla si svrchní oblečení a pouze v bikinách odkráčela do největšího světového obchodního centra s více než 1200 obchody.

Protest se však odhodlané ženě nevyplatil, jelikož místní ochranka na ní zavolala policii, která ji okamžitě zatkla. Výslech údajně trval až do pozdních nočních hodin.

Věci se začaly vymykat kontrole

„Britská turistka měla na sobě tričko s velmi hlubokým výstřihem. I její nohy byly značně obnažené. Arabská žena jí zastavila a kritizovala její oblečení. Britka se pak svlékla a v tu chvíli se věci začaly vymykat kontrole. Poté, co nás zaměstnanci nákupního centra o incidentu informovali, obě ženy jsme vyslýchali,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů.

Dubai Mall ročně přiláká statisíce turistů a na mnoha místech jsou výrazné značky upozorňující na „nutnost nošení slušného oblečení“. Spojené arabské emiráty jsou přitom stále benevolentnější než většina jiných arabských zemí.

Jen v poslední době je však známo několik případů, kdy se turisté dostali do problémů. Nejznámější je zřejmě ten z počátku letošního roku, kdy byl britský pár Charlotte Adamsová s partnerem Ajmánem Nadžáfím měsíc vězněni kvůli polibku na tvář na veřejnosti. Je proto možné, že svlékací aféra v nákupním středisku bude mít pro Britku ještě soudní dohru.

Reklama

Výběr článků

Načítám