Hlavní obsah

Kdo se stydí, může si nyní učebnici sexu Kámasútru jen poslechnout

Londýn

Pokud se kdokoli zrovna necítí na pročítání staré indické "učebnice sexu" Kámasútry v dopravních prostředcích cestou do práce a doma zase není dostatek času, možností je její nová verze jako audionahrávka. Stačí si ji jen pustit do sluchátek a nikdo netuší, že dotyčný neposlouchá oblíbenou hudbu, ale právě se sexuálně "vzdělává".

Foto: Profimedia.cz

Audio verze tradiční indické Kámasútry je určena pro stydlivější jedince. Ilustrační foto

Článek

Vůbec poprvé za 1600 let existence díla bylo vydáno jako audiokniha, což její britský vydavatel popisuje jako 'perfektní spojení dávné historie s moderností'.

"Teď už se nemusíte stydět číst výtisk této úžasné a zásadní knihy na veřejnosti. Jednoduše si ji stáhněte do svého MP3 přehrávače a rozjasněte si cestu do práce," radí Simon Petherick z nakladatelství Beautiful Books.

Kámasútru do audiopodoby namluvila nejmenovaná britská herečka. Tato kniha je založená na dávných indických filozofiích a čtenáři radí v různých intimních aspektech partnerského vztahu.

K nejslavnějším a nejcitovanějším ovšem patří kapitola popisující 64 druhů pohlavního styku. Do angličtiny byla poprvé přeložena v 19. století, první české vydání je z roku 1969.

Reklama

Výběr článků

Načítám