Hlavní obsah

Muž ve zverimexu ukradl štěňata za statisíce

– Houston
Novinky, Dagmar Plecháčová

Zloději občas dovedou překvapit nejen svým kuriózním maskováním, ale také tím, co jsou schopni ukrást. Tentokrát texaské policejní vyšetřovatele vyvedl z míry muž, který se vloupal do zverimexu a cíleně si došel pro tři velice drahá štěňata anglického buldoka.

Článek

Netradiční loupežná akce se stala v pondělí kolem šesté hodiny ranní v texaském Harris County. Muž se maskoval pouze kšiltovkou, zřejmě totiž netušil, že je obchod monitorován pěti různými kamerami, které celou jeho činnost sledovaly.

Zloděj se pokusil dvakrát za použití lana a svého silného sportovního SUV u zverimexu vylomit nebo vyhnout mříže, to se mu však nepodařilo. Když neuspěl, použil svou sílu a pomocí páčidla vylomil zámek.

V průběhu zhruba hodiny to zkoušel několikrát. „Bylo mu jasné, kam má jít. Přesně věděl, pro co si šel,“ uvedla majitelka obchodu Sheri Stacková. Jakmile se mu podařilo dostat dovnitř, v minutě odcizil tři dvanáctitýdenní štěňata anglických buldoků, naházel je do auta a odjel. Cena jednoho chovného štěněte byla přitom neuvěřitelných pět tisíc dolarů (95 tisíc korun).

Policie na záběrech jedné z kamer vyčetla i poznávací značku jeho automobilu, po muži a odcizených štěňatech i nadále pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám