Hlavní obsah

Žralok v americkém New Jersey připlaval na pláž plnou dětí

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenton

Nezvaný host navštívil v sobotu odpoledne pláž nazývanou Jersey Shore u pobřeží Seaside Heights v New Jersey. Pobřežní hlídka si všimla, že se nedaleko veřejné pláže pohybuje žralok, který se později dostal až na písek, odkud po chvíli odplaval zpět do oceánu. Místo bylo odpoledne kolem 14:30 uzavřeno, na pláži se přitom ještě chvíli předtím koupaly především rodiny s malými dětmi.

Článek

V průběhu dne na pláži dokonce natáčela scény do svého vysílání hudební televize MTV. V uplynulých třech týdnech se jednalo už o třetí podobný incident, kdy se v oblasti New Jersey objevil žralok. Ani v jednom případě naštěstí nebyl nikdo zraněn, místa byla pokaždé okamžitě uzavřena.

Podle odborníků je pravděpodobnost napadení žralokem u člověka 1:11 miliónům. Například možnost zasažení bleskem je třicetkrát větší. Poslední smrtelné napadení žralokem v New Jersey se odehrálo v roce 1926. Místní obyvatelé a turisté se proto právem obávají, aby letošní rok nezměnil statistiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám