Hlavní obsah

Basiková dva měsíce po zlomenině nohy: Vyndali jí stehy, stále nemůže chodit

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Bára Basiková stále nemá v pořádku levou nohu, kterou si zlomila před dvěma měsíci na dovolené v Řecku. I když jí lékaři již vyndali stehy, stále na nohu nesmí stoupnout a musí ležet. Indisponován je také Kamil Střihavka, který má problémy s hlasivkami. Oba tak nemůžou začít zkoušet připravovaný muzikál Jesus Christ SuperStar, kde hrají titulní role.

Článek

"Bára ještě není zcela v pořádku. Měla komplikovanou zlomeninu, musela na operaci a dnes jí tahají stehy," řekl Novinkám důvod nepřítomnosti Basikové tiskový mluvčí Hudebního divadla v Karlíně Tomáš Matějovský.

Chyběla také druhá představitelka Máří Magdaleny Dasha. Ta měla dopředu nahlášenou dovolenou.

Dasha se z dovolené vrací v nejbližších dnech, kdy začne zkoušet Bára Basiková, se zatím neví. "Stále musí mít nohu nahoře, kdy začne zkoušet, zatím netušíme," dodal Matějovský. Obě Máří tak na zkouškách v poslední době zaskakuje jejich alternantka Athina Langoská.

Indispozici má také první představitel Ježíše Kamil Střihavka, který  momentálně také nezkouší. "Kamil má angínu a problémy s hlasivkami," prozradil Matějovský. Za něj nyní zkouší druhý Ježíš Michal Skořepa. Jeho vystoupení ale budilo rozpaky. "On se neustále zlepšuje, ještě budou všichni překvapeni," řekl Novinkám Pavel Polák, umělecký ředitel karlínského divadla.

Naopak obrovský potlesk si vysloužil Vašek Noid Bárta, který v roli Jidáše Iškariotského nahradil Dana Bártu. Ten do obnoveného muzikálu znovu nastoupit nechtěl. Noid zpívá s takovým nasazením, že lidem vstávají chlupy na těle.

Hrané zkoušky jsou v plném proudu, produkce je klidná, že indispozici mají především zpěváci, kteří hráli již v legendárním Jesus Christ Superstar v divadle Spirála. Budou tedy jen oprašovat.  Premiéra muzikálu je plánována na listopad.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám