Hlavní obsah

V americké přírodní rezervaci se narodilo mládě zebře a oslici

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Georgia

V přírodní rezervaci Chestatee Wildlife Preserve v americké Georgii vzbuzuje v posledních dnech největší zájem návštěvníků nový přírůstek jejich zvířecí farmy. Jedná se totiž o směs zebry a osla. Prozatím se mu říká pouze "zedonk", jde o spojení slov zebra a donkey (osel), opravdové jméno se pro desetidenní mládě ještě vybírá.

Článek

Zedonk, jehož matka je oslice a otec zebra, má černé pruhy na nohou, ale jinak je světle hnědý, tedy zbarvený spíše jako osel. Kvůli pruhovaným nohám mu však lidé začali přezdívat Pippi Dlouhá punčocha.

„Hříbě se chová víc jako zebra, má její instinkty. Nelehá si na bok a především stojí, aby bylo instinktivně v pohotovosti před predátory,“ stačil si již všimnout zakladatel a manažer přírodní rezervace Chestatee Wildlife C.W. Wathen.

Ačkoli zebry a oslové mají mláďata jen výjimečně, občas se stane, že se nějaké to „zebroosle“ narodí. Hříbě je prozatím se svou matkou ve vlastní části ohrady, ale podle Wathena by mohlo během dvou týdnů sdílet volný výběh ve větším prostoru s ostatními zvířaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám