Hlavní obsah

Ruska maluje obrazy svými ňadry

Novinky, Famous, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St.Petersburg

Ruská amatérská malířka Victoria ze St.Petersburgu uměla svých předností využít naplno. Poté, co se jí zdál sen, že maluje svými ňadry, rozhodla se to vyzkoušet i ve skutečnosti. Ačkoli je to prý mnohem náročnější než klasická kresba rukou, už téměř rok se netradičnímu koníčku věnuje. Victoria věří, že svými obrazy může „vyplnit díru na trhu“, a najít tak obdivovatele tohoto způsobu malby.

Článek

Majitelka galerie Arch v St.Petersburgu Yevgenia Loginovová pozvala umělkyni, aby jí ukázala, jak své obrazy maluje. Victoria zhruba po půl hodině vytvořila abstraktní fialovostříbrnou malbu, kterou pyšně ukázala na kameru.

Motivy jejích obrazů jsou různé, od květin a palem na břehu moře po geometrické abstraktní kompozice.

„Je to velmi neobvyklé, uvědomuji si to. A také je to velice obtížné, rozhodně mnohem těžší než malování rukou. Musíte si dávat pozor, abyste nerozmazali již to, co jste nakreslili,“ uvedla Victoria.

„Možná se zdá, že naše současné umění trochu stagnuje. Právě proto zřejmě není špatné oslovit umělce, kteří přicházejí s novými metodami a přístupem k výtvarnému umění,“ dodala Loginovová po shlédnutí Victoriina neobvyklého způsobu malování na plátno.

Reklama

Výběr článků

Načítám