Hlavní obsah

Dívka s nejdelšími vlasy v Česku šla poprvé ke kadeřníkovi

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé ke kadeřníkovi šla v sobotu 31. července čtrnáctiletá Kateřina Vojkůvková z Nového Jičína. Ta byla doposud majitelkou nejdelších vlasů v ČR. Její „hříva“ měřila 135 centimetrů. V sobotu ale Katka o svůj rekordní vlasový porost z větší části přišla.

Článek

„Tak se do toho dejte,“ špitla nesměle drobná dívka směrem ke kadeřníkovi Aleši Jurnyklovi. Ten byl prvním kadeřníkem, ke kterému od svého narození přišla. „Ani už nevím, kdy jsme se rozhodli, že si dcerka nechá narůst co nejdelší vlasy,“ poznamenala matka Jelena. Ta se s ostříháním vlasů nemohla dlouho smířit: „Ale nakonec jsem se nechala přesvědčit, i když pořád je mi úzko. Ale Katce to jistě bude slušet i tak.“

Důvodem, proč Katka zatoužila po změně, byla nepraktičnost dlouhých vlasů. Ty musela maminka dívky každé ráno splétat do copu, což díky dlouholeté praxi zvládala za 10 minut. S rozčesanými vlasy připomínajícími Maryšku Magdy Vášáryové z filmu Postřižiny, totiž mohla Katka chodit ven jen stěží.

Když byla Katka malá, často ji děti za cop tahaly. I dnes, kdy začala chodit do novojičínského gymnázia, byly její vlasy středem pozornosti. „I nyní mne za cop občas někdo zatahal, ale snad každý den mne někdo zastavil a začal se na vlasy vyptávat. Dva roky jsem zvažovala zkrácení,“ přiznala mladá dívka. Na zásadní přeměnu vizáže si půjčila šaty ze svatebního salónu Kamila a vše zachytil profesionální fotograf Michal Szydlowski.

Kadeřník Jurnykl si kvalitu Katčiných vlasů pochvaloval. I jemu bylo při odstřižení copu úzko. „Z romantické princezny se stala praktická krásná slečna,“ zhodnotil přeměnu.

Vzápětí už se pustil do vlasů, které nově sahaly už „jen“ kousek pod ramena a vytvářel účes, na kterém se s Katkou shodli. Když se dívka poprvé podívala do zrcadla, vůbec nebyla znát lítost. „Bude to úplně nové, těším se na život s kratšími vlasy,“ poznamenala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám