Hlavní obsah

Drobnou pasažérku vyhodili z letadla. Musela uvolnit místo pro obézní dívku

Sacramento

Letušky sdělily štíhlé cestující, že se musí vzdát svého místa ve zcela vyprodaném letu, aby korpulentní dívka mohla dostat druhé sedadlo.

Foto: Profimedia.cz

Obézní dívka zabrala dvě sedadla, letušky proto vyhodily z místa štíhlejší spolucestující. Ilustrační foto

Článek

Padesátikilová žena říká, že byla naprosto ohromena, když jí bylo nařízeno vzdát se posledního volného místa na letu americké společnosti Southwest Airlines z Las Vegas do Sacramenta. Posádka rozhodla, že by místo měla dostat silná dívka, která se do jednoho sedadla nevešla.

"Nezdálo se mi správné, že bych měla odejít, abych udělala místo někomu, kdo zaplatil jen za jedno místo," říká nespokojená pasažérka, která se rozhodla své jméno novinářům nesdělit.

Mluvčí Southwest Airlines potvrdil, že palubní personál měl "trapnou" situaci řešit citlivěji. Společnost se prý ženě omluví.

Obézní dívka se cítila trapně

Jak uvádí místní list Sacramento Bee, letecké společnosti se prý v podobných případech snaží najít dobrovolníky, kteří jsou ochotni svého místa vzdát. Silná dívka se prý ale příliš styděla a nechtěla, aby o faktu, že jí jedno sedadlo nestačí, vědělo celé letadlo.

"Normálně, když jde o dospělého pasažéra, žádáme, aby si koupil druhý lístek, ale nechtěli jsme, aby čtrnáctiletá dívka musela sama čekat na letišti," dodal mluvčí.

Je poněkud ironické, že se právě tato letecká společnost ocitla před pár měsíci na předních stránkách novin, když vyhodila z letadla režiséra Kevina Smithe s odůvodněním, že je "moc tlustý".

Reklama

Výběr článků

Načítám