Hlavní obsah

Žena chtěla domů malého mazlíčka, místo toho má nyní obřího králíka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uckfield

Když si Pauline Grantová z britského Uckfieldu říkala, že by chtěla pro svá vnoučata malého a roztomilého králíčka, nenapadlo ji, že nakonec bude platit za jeho stravu v přepočtu asi 2500 korun měsíčně. Při jeho koupi si totiž neuvědomila, že existují různé druhy králíků a nevědomky si pořídila jeden z obřích druhů.

Článek

Králíku Ralphovi je nyní rok a půl, váží zhruba 20 kilogramů a když se natáhne, měří více než metr. Spořádá skoro všechno - miluje cereálie, sušenky, jablka, mrkev i s natí, zelí, sladkou kukuřici, ale například i toasty.

Mnoho rodin ve Velké Británii sice nyní škrtá ve svých rozpočtech a zbavuje se všeho, co nutně nepotřebuje, ve jménu šetření - Ralpha se to ale netýká. Ačkoliv stojí své majitele asi 600 korun týdně, žádná dieta ho prý rozhodně nečeká.

Ralph se prý stal oblíbencem celé čtvrti, a tak se často stane, že někdo ze sousedů přijde a rodině daruje nějaké jídlo pro králíka. Ten nyní žije ve velké kleci s výběhem, v dřívějším útočišti rotvajlerů.

Pauline Grantová nedávno zjistila, že Ralph sice není největším králíkem na světě, avšak velikost má v krvi - s rekordmanem je totiž pokrevní příbuzný. Rekord potvrzený Guinnessovou knihou rekordů momentálně drží králík Darius, který žije v britském Worcesteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám