Hlavní obsah

Ochrnutý Muž roku Martin Zach si koupil auto

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Ochrnutý Muž roku Martin Zach (25) si pořídil auto. Ačkoli ho má necelý měsíc, najel již více než tisíc kilometrů. Auto má přestavěné na ruční řízení a v pohodě zvládá každý týden trasu Praha - Vrchlabí.

Článek

O tom, jaké auto si pořídí, měl Martin od začátku jasno. "Škoda Yeti byla jasná volba. Líbí se mi design a chtěl jsem bílou barvu. Vypadá skvěle, usmívá se Zach.

Martin už druhý týden tráví v rehabilitačním centru Paraple v Praze Malešicích. I nasednutí do auta je jednou z aktivit, kterou nacvičuje. Svůj nový vůz má přestavěný na ruční řízení.

"Z počátku jsem si myslel, že Yeti bude ideální i proto, že je vyšší. Bohužel je vysoké až moc a je to o to těžší. Ale mně se to auto prostě líbilo, nemohl jsem si pomoci. A výzvy mám rád," říká úřadující Muž roku.

"Sám se z vozíku do auta ještě přesunout úplně nezvládnu, ale to je jen otázkou času. Makáme na tom, brzy to půjde i bez pomoci," prozrazuje.

Řízení zvládá bez problémů. Na systém ručního řízení si prý zvykl takřka okamžitě. "Už mám najeto asi tisíc kilometrů. Na víkendy jezdím z rehabilitačního centra Paraple domů do Vrchlabí a nemám problém. Řízení mě navíc hrozně baví," dodává.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám