Hlavní obsah

Muž zachránil medvídě zamotané do sítě, nebál se ani jeho matky

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Juneau

Obyvatelé Aljašky si na přítomnost nejrůznějších zvířat ve svém okolí již docela zvykli, ale to, co se podařilo natočit na kameru Dane Havardové, je i na místní poměry značně neobvyklé. U zahrady jejího souseda se do sítě zapletlo malé medvídě a zapadlo do svahu a nemohlo se dostat ven. Ačkoli kolem stále pobíhala nervózní medvědice, soused John se rozhodl mládě zachránit.

Článek

„Můj soused John byl odhodlaný, že mládě vytáhne pomocí svého velkého automobilu. Použil také popruh s hákem na konci, zachytil k němu síť a pokusil se jej dostat nahoru,“ řekla Havardová.

Když se nakonec medvídě podařilo vytáhnout, chtěl John do sítě prostříhat díru a vysvobodit ho ven, jenže matka ve starosti o mládě dala najevo, že pomoc nepotřebuje a do vyprošťování svého potomka se pustila sama. Chvílemi to však vypadalo, že mu spíš ublíží.

Na video záběrech není vidět moment, kdy John vystoupil z automobilu a chtěl medvídě dostat ze sítí. Rozzuřená matka se k němu podle Havardové rozeběhla a zřejmě by jej i napadla. Muž proto raději ustoupil a zalezl zpět do automobilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám