Hlavní obsah

Clooneyho milenka je zapletená do obřího prostitučního a drogového skandálu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Jednatřicetiletá italská přítelkyně George Clooneyho je podle nejnovějšího vyšetřování zapletená do velkého skandálu, jehož součástí jsou drogy, prostituce, kontroverzní obchodníci, celebrity a velké peníze. Elisabetta Canalisová, dříve tanečnice, údajně brala kokain v jednom z klubů, kde je nyní rozplétán komplikovaný řetězec, který vydělával nečistým způsobem milióny eur.

Foto: Profimedia.cz

Elisabetta Canalisová s Georgem Clooneym

Článek

Milánský soud v tomto týdnu uvolnil dokumenty, jež uvádějí svědectví jedné francouzské eskortní pracovnice, která viděla mnoho mladých modelek a hvězdiček, jak berou v klubech kokain - mezi nimi právě i Canalisovou.

"Ano, dávala jsem si kokain s dalšími lidmi. Byla mezi nimi i Elisabetta Canalisová," uvedla 26letá Francouzka Karima Menadová u soudu. Její svědectví je součástí velkého spisu, který dávají vyšetřovatelé dohromady v souvislosti s případem prostitučního a drogového řetězce zformovaného okolo dvou milánských klubů - The Club a Hollywood.

Pět osob zatčeno

V pondělí bylo již zatčeno pět osob a kluby byly uzavřeny. Obvinění se datují do roku 2008, tedy ještě do doby, kdy se Clooney s Canalisovou neznal. Seznámili se až o rok později. Clooney vlastní luxusní vilu na březích jezera Como severně od Milána a v Itálii tráví v poslední době značnou část roku.

Foto: Profimedia.cz

Elisabetta Canalisová s Georgem Clooneym

Canalisová je v Itálii aktuálně známá jako modelka, herečka a moderátorka, která se objevila ve značném množství televizních show. Zahrála si mimo jiné také drobnou roli ve snímku Deuce Bigalow: evropský gigolo. Italská média již několik měsíců spekulují o svatbě sympatické modelky a hollywoodské hvězdy, je však možné, že prostituční kauza vše zpomalí či dokonce zcela naruší.

Pro VIP kokain zdarma

Hlavní vyšetřovatel případu Frank Di Maio uvedl, že v klubech působily velmi půvabně vyhlížející ženy, které byly vypláceny v penězích a drogách za to, že přiměly hosty objednávat si drahý alkohol. Ti nejváženější hosté, kteří nejvíc utráceli, dostávali navíc dávky kokainu zdarma, aby poté ještě více utráceli za sexuální styk s luxusními prostitutkami.

Foto: Profimedia.cz

Italská bulvární média si koncem června smlsly na výletu Elisabetty Canalisové (vlevo). Se svými kamarádkami si vyrazila na vodu v miniaturních kalhotkách odhalujících pozadí.

"Mluvíme o dívkách různých národností, které v těchto klubech pracovaly jako PR pro noční kluby. Přidávaly se k hostům u privátních stolů a snažily se, aby klienti více pili alkohol a měli tak vyšší účet. V neposlední řadě pak nabízely sexuální služby v místech nacházejících se mimo klub," dodal Di Maio.

Máte peníze? Dělejte si co chcete...

Kluby The Club a Hollywood byly VIP hosty považovány za tzv. "volnou zónu", kde byli imunní před zákony a mohli dělat, co se jim zachtělo. Vše, co se v klubu dělo, bylo skryto před hrozbou negativního veřejného mínění o jejich osobě - jen museli mít dostatek peněz, aby si to mohli dovolit.

Reklama

Související články

George Clooney: Ještě bych nebyl dobrý manžel

Na letošním udělování Zlatých glóbů způsobil největší senzaci šarmantní George Clooney. Svou nominaci v oceněné komedii Lítám v tom sice neproměnil, zato ale...

Výběr článků

Načítám