Hlavní obsah

Utratili tři milióny za umělá oplodnění, než se dočkali vytouženého dítěte

Novinky, Dagmar Plecháčová
Chelmsford

Manželé z britského Essexu se nikdy nevzdali naděje, že se jim podaří přivést na svět jejich vlastní dítě. Neváhali proto podstoupit řadu vysilujících vyšetření a několik mimotělních oplodnění, z nichž až osmý pokus byl úspěšný. Sarah a Darren Francisovi se tak stali pyšnými rodiči zdravého děvčátka, kterého pojmenovali Evie.

Foto: Profimedia.cz

Manželé čekali deset let, než se jim narodila po osmém umělém oplodnění holčička. Ilustrační foto

Článek

Za lékařské zvýlohy pár utratil tři milióny korun. Nevzdávali se přitom naděje ani poté, co jim bylo sděleno, že nejspíš už nikdy nebudou mít děti.

Třiatřicetiletá Francisová se však i přesto snažila prostřednictvím náročných a bolestivých procedur umělého oplodnění počít téměř deset let než se narodila jejich dcera.

„Chceme, aby lidé procházející si něčím podobným věděli, že to nakonec i po tak dlouhé době může mít šťastný konec,“ řekla statečná Sarah.

Lékaři již v úspěch nevěřili

Manželé Francisovi se obrátili na lékaře po roce snažení počít přírodní cestou. Následovalo sedm neúspěšných pokusů o umělé oplodnění, po kterých bylo Sarah a Darrenovi sděleno, že už zbývá pouze minimální pravděpodobnost, že se to nakonec přeci jen podaří.

„Po roce neúspěšného snažení o normální otěhotnění jsme v roce 2000 začali s umělým oplodněním. Sedmkrát se to nepovedlo a lékaři nám řekli, že už pro nás nemohou nic víc udělat,“ řekla Francisová.

Šťastnou novinu se dozvěděli po telefonu

Dvojice se přesto rozhodla ještě naposledy podstoupit veškerá vyšetření a procedury s touto metodou spojené. Osud se nad nimi nakonec přeci jen slitoval. Lékaři jim zavolali, že osmý pokus byl pozitivní.

„Nemůžu popsat pocity, které se v tu chvíli ve mně odehrávaly. Darren ani já jsme nedokázali vůbec nic říct. Šli jsme zrovna k autu, v úplné tichosti. Oba jsme pak propukli v pláč. Brečím i dnes, když si na ten radostný den vzpomenu,“ dodala šťastná maminka.

Manželům se narodila 23. listopadu minulého roku zdravá holčička.

Reklama

Výběr článků

Načítám