Hlavní obsah

Žena dostala obří pokutu za to, že pomlouvala mužství svého manžela

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indka Vandana Gurdžárová si způsobila obrovské problémy, které bude teď řešit jen velmi složitě. Když si před devíti lety brala manžela Hemanta Chhalotra, netušila, že bude jejich manželství trvat jen tři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Soud přiřkl muži neočekávaně vysoké odškodné. Ilustrační foto

Článek

Po této době zažádala o rozvod, protože zjistila, že je její muž impotent. A tuto skutečnost si nenechala pro sebe, sdělovala ji okolí i soudu.

Když Indka před lety u rozvodového soudu uspěla, myslela, že je vše vyřešeno. Jejímu tvrzení, že nemůže dosáhnout manželské blaženosti s mužem, který je impotent, se dostalo požehnání a pár byl rozveden. Jenže muž tehdy na Vandanu Gurdžárovou podal žalobu za hanobení jeho mužství. A nyní po letech uspěl.

Indický soud nyní přikázal ženě zaplatit na tamější poměry obrovskou pokutu ve výši 200 tisíc rupií (přes 82 tisíc korun). To je suma, která překonává roční příjem naprosté většiny tamějších rodin. A to často až několikanásobně.

Chhalotre si po rozvodu totiž stěžoval, že ho obvinění z impotence učinilo neschopným další svatby a pošpinilo jeho osobní prestiž. Následně podal i trestní oznámení, se kterým nyní po letech uspěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám